“Naast een goed verhaal vraagt het realiseren van verandering ook om leiderschap. Afkijken van deze bijzondere bestuurders leert je om samen met anderen je verhaal op orde te krijgen, daarna dat verhaal levend houden én de waarde te kennen van je eigen rol erin.”

Veranderversnellers: het afkijkboek, p.119

Diensten

De Veranderversneller en Veranderversnellers: het afkijkboek maken veranderkundige kennis, inzichten en ervaringen praktisch toepasbaar. Beide boeken helpen je om de verandering in je eigen organisatie tot een succes te maken. Met de gratis beschikbare downloads kan je gelijk aan de slag.

Tegelijk blijft veranderkunde een vak. Daarom bieden we je ook ondersteuning bij het realiseren van de verandering waar jij bij betrokken bent. Elke verandering vraagt om een richtinggevend verhaal. Leiders en adviseurs onderschatten het belang daarvan. En zij overschatten hoe goed ze hun verhaal op orde hebben. Zonder goed verhaal raak je de weg kwijt. Of elkaar. Dat betekent vaak kostbaar reparatiewerk. Deze blogs geven je meer achtergrond.

Onderstaande diensten bieden veel praktische handvatten. Hiermee krijg je snel scherp wat nodig is om jouw verandering tot een succes te maken. Naast deze diensten is er De Verandervierdaagse. In deze leergang ga je echt de diepte in. Vandaar de uitgebreidere info op een aparte pagina.

Workshop veranderkundig redeneren

Je werkt de hoofdlijn van de redenering uit voor de verandering waar je leiding aan geeft. En je krijgt zicht op het belangrijkste knelpunt en wat helpt om je doel te realiseren. Bedoeld voor: directie, leidinggevenden. Duur: een dagdeel tot een dag.

Training

Verdieping of vervolg op de workshop. Meer achtergrond bij elk van de vijf verandervragen, aandachtspunten voor versterking van de lopende verandering en een werkplan voor de komende periode. Wat gaan we doen om het gewenste resultaat te behalen? Bedoeld voor leidinggevenden en teams. Duur: vier tot zes dagdelen.

Coaching

Versterken van jouw leiderschap in een veranderproces. Je krijgt scherp wat je ingewikkeld vindt en waarom. Dat gebruiken we om te versterken hoe je sturing geeft aan de verandering waar je verantwoordelijk voor bent. Bedoeld voor individuele leidinggevende of adviseur. Duur: meestal vijf gesprekken van anderhalf uur.

Lezing

Inspirerende inleiding over veranderkundig redeneren. Over de vragen die iedereen stelt in elke verandering. Over het vinden van passende antwoorden. En over het maken van een krachtig en samenhangend veranderverhaal. Bedoeld voor groepen die meer willen weten over organisatieverandering. Duur: een tot twee uur.

Maatwerk

Varieert van een in-company opleiding gebaseerd op het gedachtengoed uit de Veranderversneller tot het ontwikkelen van samenhangende veranderaanpak en interventies voor de veranderopgave in je eigen organisatie.

Storytelling

Voor storytelling zijn dezelfde diensten beschikbaar. In de maatwerk optie kan een combinatie gemaakt van veranderkundig redeneren met de kunst van het vertellen van het veranderverhaal. Hoe draag je het zodanig over dat je anderen inspireert en mobiliseert om mee te gaan doen?

Meer weten over deze diensten?

Neem contact op voor een afspraak.