“Als je eenmaal bekend bent met het idee van een veranderverhaal, herken je terugkerende vragen. Je raakt bedreven in het gepuzzel, gaat ervan houden en krijgt er plezier in. Puzzelen wordt dan spelen.”

De Veranderversneller, p.87

Downloads

Het werkmateriaal uit De Veranderversneller kan je hier gratis downloaden. Nadere toelichting op het materiaal vind je in het boek. Ook kan je passages downloaden uit Veranderversnellers: het afkijkboek. Deze geven een indruk van de inspiratie die daar te vinden is. Alle downloads helpen je om je eigen veranderopgave scherper te krijgen en je rol daarin te versterken.

Heb je vragen naar aanleiding van de downloads? Heb je suggesties voor het verbeteren van het materiaal? Heb je zelf materiaal ontwikkeld waar anderen ook gebruik van kunnen maken? Of heb je een veranderverhaal dat je wilt delen, bijvoorbeeld als blog? Neem dan even contact op. Ik ben benieuwd!

Jouw Veranderversneller gratis

Vind De Veranderversneller voor jouw organisatie met deze mooi vormgegeven kaart, tevens bladwijzer voor dit boek. Of kijk op de kaart met alle inspiratie uit Veranderversnellers: het afkijkboek om te zien welke jij kunt gebruiken. Stuur een bericht naar [email protected] met je postadres en het aantal bladwijzers / freecards dat je wilt ontvangen. Je krijgt deze kosteloos toegestuurd.

De Veranderversneller en Veranderversnellers bladwijzers

Puzzelen met drie redeneerlijnen en vijf vragen

Korte toelichting op veranderkundig redeneren, het centrale model uit De Veranderversneller en het werken met de vijf verandervragen. Die vragen leiden naar antwoorden, en ontdekkingen. Zo vind je gaandeweg jouw Veranderversneller. Je krijgt alle oefeningen uit dit boek. Die hebben het meeste effect als je ze stuk voor stuk doet. De tip is daarom die oefening te kiezen die je nu nodig hebt om verder te komen. Of er gewoon eens een te proberen en te kijken wat dat oplevert. Niettemin is het handig ze allemaal bij elkaar te hebben. Alsjeblieft!

Afkijken: veranderverhalen gezien door een groothoeklens

Wil je verandering realiseren, dan heb je voorbeelden nodig. Hoe zet je een organisatie in beweging en hoe houd je vervolgens koers? Veranderversnellers: het afkijkboek staat boordevol inspiratie uit de praktijk. Het boek is geschreven rondom veranderverhalen van bijzondere bestuurders. Een van de manieren om af te kijken is die verhalen als geheel te bekijken. Je krijgt dan zicht op de tien krachtige elementen. Die kan je direct gebruiken om richting te geven aan de verandering waar jij bij betrokken bent.

Afkijken: veranderverhalen gezien door een zoomlens

Met een zoomlens kan je goed dichtbij komen. Wat valt op als je naar de vijf bouwstenen van een veranderverhaal kijkt? De veranderverhalen bevatten waardevolle veranderkundige lessen. Je ziet wat krachtige antwoorden zijn op de WAAROM-, WAARTOE-, WAT-, HOE- en WIE-vraag. Zo krijg je onder meer goed scherp wat het belang is van het kennen van je omgeving en het verbeelden van de toekomst. De praktijkvoorbeelden zijn prachtig om van af te kijken.

Afkijken: leiderschapslessen, maak en leef je verhaal

Welke leiderschapslessen kan je trekken uit de ervaringen van de bestuurders? Zij vertellen hoe zij hun veranderverhaal goed op orde hebben gekregen, hoe ze hun verhaal langere tijd levend houden en wat voor hen de waarde is van hun veranderverhaal. Allemaal gaan ze op hun eigen manier te werk en tegelijk zijn er ook patronen zichtbaar. Deze eerste leiderschapsles bevestigt gelijk het belang van dit boek. Elke bestuurder zegt dat je zonder goed verhaal geen leiding kunt geven aan verandering.

Inkijkexemplaar

Aanschaffen?

Bestel gelijk, morgen in huis.