“Een doordacht en doorleefd verhaal zorgt ervoor dat mensen zich een voorstelling kunnen maken van de verandering, de route en de betekenis ervan voor henzelf. Dit maakt dat zij mee willen op die reis, echt instappen en zij de onzekerheid kunnen hanteren die onlosmakelijk met verandering is verbonden.”

De Veranderversneller, p.15

Over de auteur

Dr. Kilian Bennebroek Gravenhorst is oprichter van PlusPulse en docent bij onder andere Sioo. Hij is gespecialiseerd in verandermanagement en gefascineerd door de vraag hoe leiders hun veranderambities realiseren. Als adviseur helpt hij maatschappelijke organisaties en bedrijven bij het bereiken van hun strategische doelstellingen. Als docent richt hij zich op het veranderkundig handelen van professionals die hun organisatie willen versterken. Kilian doet onderzoek naar complexe veranderingen en hij publiceert over het vak. Op de website van PlusPulse vind je zijn volledige publicatielijst. De Veranderversneller is zijn meest recente boek.

Naast zijn advieswerk, leertrajecten en publiceren is hij lid van de Raad van Toezicht van Spirit, jeugd- en opvoedhulp. Zijn grote fascinatie is om veranderambities in organisaties echt werkend te krijgen.

Kilian: “Ik kom uit een onderwijsfamilie. Als vijf generaties met leren en ontwikkelen bezig zijn, dan zit dat in je DNA. Ik maak leren over veranderen altijd onderdeel van mijn aanpak. Daardoor neemt het verandervermogen van organisaties toe en draag ik bij aan duurzaam resultaat. Uiteindelijk gaat het erom dat we zorgvuldig omgaan met de energie die we in verandering steken. Zo blijvenmaatschappelijke organisaties goed functioneren en dat is nodig voor de belangrijke rol die zij in Nederland vervullen.”

Meer informatie over Kilian staat hier.

Foto-Kilian-186x276

Interesse in het boek?

Ik hoor graag wat je ervan vindt!